nedjelja, 25. prosinca 2011.

Terčekova kuća :: Tercek House

Ovo je zgrada u ulici Ante Starčevića 14. Prvobitno su to bile dvije različite zgrade, obnavljane i proširene 1862 i na kraju spojene u jednu zgradu 1903. Izvođač je bio Andrija Colussi, a investitori Ivan i Emilija Terček. Danas su u njoj većinom uredi nekoliko firmiThis is the building in Ante Starčević street 14. There were originally two different building, renovated and reconcstructed in 1862, to be finally connected in 1903 by Andrija Colussi. Investors were Ivan and Emilija Tercek. Today this building houses several offices.

subota, 3. prosinca 2011.

Novi stari model :: New old model

Ovo je  moj stari model, jedan od prvih koji sam počeo raditi. Tada sam tek počinjao modelirati u Sketchup-u i ova zgrada mi je postala preteška za modeliranje. Posebno sam počeo sumnjati u proporcije i dimenzije nebodera. Sada, kad sam stekao više znanja, sjetio sam se ovog modela i kako stoji napola dovršen i sada sam ga odlučio dovršiti. U međuvremenu sam naučio i puno o teksturiranju tako da za ovaj model gotovo da nisam uopće morao dorađivati teksture skinute s fotografije. Ponekad teksturiranje zahtijeva dosta obrade u drugim programima, ali ima modela gdje uopće nisam trebao koristiti editor slika, i ovo je jedan od boljih takvih primjera

This is one of my old models, one of the first ones I started with. I just began to model in Sketchup and this building proved too hard for me. I started to have doubts in proportions and scale of things. After a while, now that I have more experience with modeling I decided to revisit this model and finish it.  This is one of the models where i had allmost no need to edit textures in image editor. There was other models where I didnt have to edit images at all, and this is one of the better examples.